Du fortjener det beste

Vi har hatt besøk av Bokollektivet denne uka. Deres jobb er å sikre et trygt sted å bo til de som har vært utsatt for tvangsekteskap og æresrelatert vold. Bokollektivet er en del av det nasjonale bo og støttetilbudet for denne gruppen, men er administrativt underlagt Oslo Krisesenter.

Godt tilbud
Det står all ære av de menneskene som har en slik jobb, som hjelper folk som virkelig er i nød. Hos Bokollektivet får disse menneskene støtte og råd om rettigheter og muligheter, og de får hjelp til å finne veien videre.

Stort engasjement
Vi tok en prat med miljøterapeut Anne Gåsefra under oppholdet deres her. Hun understreker hvor viktig det er for de ansatte å møtes under rolige omstendigheter og få tid til utvikle tilbudet til Bokollektivet videre. De er engasjerte og fagsterke, og utveksler erfaringer og kunnskap.

Rolige omgivelser
De har vært gjester hos oss flere ganger tidligere, og det er veldig hyggelig at de kommer tilbake. Vi tar det til oss når de påpeker at det er nettopp den rolige atmosfæren som er en av grunnene til at de kommer hit. Det pluss den gode servicen og den deilige maten. Anne sier at det er betryggende å vite at alt det praktiske fungerer og blir tatt hånd om, og at man slipper å bekymre seg for om at det man har avtalt blir fulgt opp.

For å roe det hele litt ekstra tilbrakte de kvelden i grillhytta vår, med levende lys og fyr på bålet.

Vi ønsker Bokollektivet lykke til i sin videre drift, og de er hjertelig velkommen neste gang de skal samles.

Foto: Bokollektivet