Geocaching i Flesberg - orienteringsaktivitet med GPS

En morsom aktivitet som passer for hele familien! Geocaching er en internasjonal aktivitet, hvor man bruker GPS for å finne utlagte geocacher. Det finnes gode turmuligheter i Flesberg, hvor det er mulig å finne mange cacher. Så legg ut på nye eventyr i sommer!

Legg turen til Numedal for å finne geocacher, enten du er erfaren eller har lyst til å prøve en ny aktivitet. Morsomt for hele familien!

Det er enkelt å registrere seg på https://www.geocaching.com/play for å komme igang. Aktiviteten er gratis, du kommer deg ut i frisk luft og opplever nye steder! Det er flere muligheter for å ha morsomme og fine cacheturer på Lampeland, i Lyngdal og Flesberg.

I Lyngdal er det tre såkalte "powertrails" hvor man kan finne poster/cacher tett i tett, det er Vatnebrynrunden ved Vatnebrynvannet, Strandvannet rundt og tur til Jerpeton. Utover dette er det plassert mange cacher ellers rundt i kommunen, deriblant Dåsetveien og Fagerfjell. 

Hos oss kan du bo og spise godt når du skal ut på tur!

Tradisjonelle geocacher kan variere i størrelse, alt fra en liten nano-cache på størrelse av en lillefingertupp, til en stor kiste. En geocache med bytteting er den mest tradisjonelle varianten innen geocaching. Primærinnholdet i boksene er en logg og blyant, men man kan legge i bytteting (en:swag) av ulik karakter, små gjenstander som klinkekuler, små barneleker, figurer av ymse slag, mynter eller lignende. Når man tar en bytteting fra boksen, skal man legge noe tilbake som er finere, dvs «bytte opp». Et viktig prinsipp er at boksene ikke skal inneholde objekter som kan skade mennesker eller dyr. Man skal ikke legge mat eller noen form for spiselig i boksene, grunnet at dyr kan ødelegge dem for å få fatt i dette. (Kilde: Wikipedia)